Huskvarna 20.11.1928

Älskade Moderhjärtat!

Tack så gränslöst mycket för nattlinnena. De voro så söta och nu är jag verkligen välförsedd med nattlinnen. Gerda har hjälp mig med två.
Modern kan tänka jag blev något förvånad, när Karin ringde härom kvällen. Gerda och Alf äro fullständigt upprörda över, att hon inte kommer hit. Kan hon inte göra det. Hon far ju alldeles förbi på uppvägen. Det vore så hemskt livat.
Jag har tusen frågor om Umeå. Och den usla kvinnan skriver ju naturligtvis aldrig. Bed henne att hon kommer.
Just nu ligger jag och hör på Gösta Berlingsoperan. Jag antar att ni som inbitna radioter också hör på den. Har ni hört nåt så skoj, som när majorskan sjunger långa svärdsramsor. Det måtte verkligen vara luft i luckan på operan i kväll. Där skulle man vara med.
Jag kan glädja Moder med att jag blivit ett fullständigt brevskrivningsunder den sista tiden. Två stora feta brev, avgingo igår till Umeå. Dock litet fick tant Ester. Jag ska börja i dag. Jag har skrivit ett brev förut i dag också, så jag känner sannerligen unte igen mig själv.
Det är väldigt nyttigt med en magsårskur då och då.
Jag mår utmärkt nu för tiden och får god och närande föda. Men Alf vill ej jag ska gå upp nu på en tid. Jag ligger och blir tjock som en bulle, jag som för en kort tid var verkligen slank och elegant.
Jag undrar om Moder ville skänka mig sin lilla sidenklänning så skulle jag färga den svart och försöka få ihop en klädning av den.
Hälsa Fader och Karin tusenfalt. Bed henne intensivt att komma hit.
Vi äro som sagt alla i uppror över hemska skändliga tilltag att fara förbi …….. .Fråga om hin något litet enkelt förslag till julklapp. Har Moder nåt?
Skriv snart.
Moders Lubbe.