Sköfvde 1.1.1885

Älskade Broder!

Ett godt nytt år önskar jag dig käre broder och att det föra lyckan och allt godt mod sig för dig. Tack innerligt för att ni kom ihåg mig med julklappar, det kändes så godt ända in i hjärtat att vara ihågkommen, sen trodde jag då ej du skulle komma ihåg mig,  när du hade din Louise att tänka på, därför var det så mycket kärt.
Af Mammas bref får du veta annat som hänt här hos oss, så det skrifver jag ej.
Tack hjertligt för porträtten, hvad jag tycker mycket om din fästmös utseende, så söt, så älskvärd ser hon ut med sina stora vackra ögon. Magister Russlin fick se hennes porträtt här på fadderskapet och kunde ej låta bli titta på det och sade det var den sötaste flicka han sett.  Helsa  henne så hjertligt från mig, Ni kunde gerna komma till mig när du reser hem, för du skall väl resa den här vägen ändå kan jag tro, när du far till Carlstad igen, går det är ni riktigt snälla du åtminstone kan väl tita till oss.
Bed Robert vara mycket välkommen, jag hörde af Emma Westling att han tänkt sig till oss bedt honom komma. Se ej på mitt klotter men jag skrifver med Therese i knäet. Therese helsar och tackar för sin häst, som hon är mycket förtjust uti. Helsa alla och särskilt din Louise från sin egna syster Gerda.