Sthm 11.11.1918

Min egen vän !

Nu har jag legat en lång tid igen. Min vän, nu börjar du väl snart tycka illa om mig och slutar upp att längta efter mig. Det är inte det att jag säger så lite till andra människor, att jag glömmer bort att säga något till Vercher också. Nej, jag glömmer bort att säga något till andra människor, därför att det är bara Verchen jag vill tala med.  Men dig vill jag förfärligt gärna tala med. Fastän du är långt borta är det bara dig jag säger något lite om dagarna. Hör du inte det, käraste? Men det är så omöjligt att skriva något.
Hur är det med min egen Verchen nu?
Ingen av de mina är kvar i Karlstad nu. Så länge du har kunnat vara tillsammans med dem i höst. Jag är glad för att du tycker om dem. Du tycker ju mycket om min mamma, Verabarn. Om du inte gjorde det, vet jag knappt hur det skulle gå.
Tack min älskade för dina brev. Det är de som gör att jag skyndar mig hem så snart som möjligt om aftnarna för att se efter om det inte ligger ett på skrivbordet. När jag tror det skall komma ett, är jag glad för jag har det som ingen annan har. Det är ju ett stycke av Verabarnet ändå.
Det är väl man har söndagarna ändå. Tiden där emellan är för min del inte så mycket att hurra för.
Snart kan ni börja räkna söndagarna före den söndagen då jag får kyssa Verabarnet igen. Verchen - flicka, vad jag längtar efter det. Om jag tycker om dig, frågar du. Verchenbarn jag älskar dig ju, med allt vad jag har. Det är inte lätt att vara utan dig. Det är mycket lättare att längta efter dig för mycket.
Om jag också inte får ledigt mer än två dar i Jul kommer jag ändå till dig. Och jula skall jag göra hemma också.
Lilla modern skrev att hon kände sig flera år äldre efter den där sjukdomen i den ensamma prästgården. Jag blev så glad när Verabarnet skrev att det låter bättre nu.
Farväl nu, min älskade, älskade flicka. Hälsningar till de dina.
Din egen Teddygosse.

PS Vännen min, jag glömde fråga dig, om du kan komma över någon denaturerad sprit för min räkning. Jag är alldeles utan, och du talade om att du skulle kunna skaffa.