Sthlm 20.1.1922

Min egen älskade!

Här har du nu passet. Skriv angående biljetten, så kan det ordnas på måndag. Jag tycker du skall ta 2 klass, nattåg eller också resa ner till Göteborg tisdag afton och övernatta  hos Hernes, samt forsätta med dagtåget till Lund eller Malmö och övernatta där. Det blir nog minst ansträngande, också billigast, men du måste resa en dag tidigare. Kanske det också är bäst att ta dagtåget från Berlin, då är du mindre trött vid framkomsten.

På passbyrån var ett anslag om att man, på grund av utförselförbud i Tyskland av penningar vid inresan bör skaffa ”Bescheinigung” på, hur mycket penningmedel man medför.

Jag reser nog inte till Uppsala förrän måndag middag. Det går bra att läsa här också och blir billigare. Jag tänker mycket på dig liten.

Jag har nu många saker som du gett mig. Den nya skrivbordsmattan har jag lagt på skrivbordet, där står också vasen och dina porträtt och den schweiziska gubben. Kopparbyttan och duken är på det andra bordet, och i soffan har jag dina kuddar. Lillen, jag är glad att ha fått det där av dig. Det gör mig lyckligare att komma in i mitt rum.

Farväl min älskade jag längtar efter brev från dig.
Din Teddy